کد مطلب: 116201
تمايل بانک هاي آمريکايي براي حضور در ايران
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 686

از صبح روز دوشنبه ?آذر تلفن دفتر اتاق بازرگاني آلمان و ايران يک لحظه هم قطع نمي‌شود. مراجعان تلفني پشت خط بيش از همه مديران شرکت‌هاي متوسط آلماني هستند که مي‌خواهند در مورد جزئيات توافقنامه هسته‌اي غرب با ايران در ژنو پرس و جو کنند.

به گزارشپايگاه خبري تحليلي پيرغار، دي ولت مي نويسد: آلماني ها در ايران شهرت خوبي دارند. آنها به قابل اعتماد بودن و محصولات با کيفيت شناخته شده اند. اين ها امتيازاتي براي آلمانيهاست که به آنها ، آن هم از زمان رضاخان که آلمان ها براي کمک به توسعه صنتي به ايران آمدند، نسبت داده مي شود. شراکت دوباره ايران و آلمان درحال بازسازي است؛ چرا که آلمان اميدوار است رابطه اي که درنتيجه سياست هاي هسته اي ايران در طي سال هاي اخير قطع شده بود، دوباره احيا شود.

اميدها در حال به وقوع پيوستن است. يکشنبه هفته گذشته ايران و آمريکا به يک توافق رسيدند. ايران برنامه هسته اي خود را براي ?ماه ادمه و در مقابل ايالات متحده آمريکا تحريم ها را کاهش مي دهد. تحريم خودروسازي، فلزات گران بها و محصولات پتروشيمي کاهش مي يابد. تحريم هاي نفتي نيز گرچه در همان سطح باقي مي ماند اما سخت تر نمي شود.

بازرگاناني که سال هاي سال با ايران رابطه داشته اند، يک چرخش را شاهد خواهند بود. برن بک، مدير عامل اتاق بازرگاني ايران و آلمان مي گويد: گرچه موارد کمي تغيير کرده است اما رويه کاملا عوض شده است.

درحال حاضر رقابت تنگاتنگ براي اينکه چه کسي اولين شريک تجاري ايران باشد، آغاز شده است. برن بک مي گويد : تلفن دفتر کارم يک لحظه نيز قطع نمي شود. بسياري از کارخانه هاي آلماني از من در مورد اثرات لغو تحريم ها سوال مي کنند. بسياري از آنها يا به دنبال گرفتن نمايندگي و يا احياي دوباره نمايندگي هاي خود در ايران هستند. او مي گويد اين روزها کارش به طور مثبتي هيجان انگيز شده است.

برن بک تاکيد مي کند: حتي بسياري از کساني که از من براي حضور در ايران سوال مي کنند، شرکت هايي هستند که تا به حال در اين کشور حضور نداشته اند.

اکنون پتانسيل تجارت آزاد با ايران بسيار بالاست. فليکس نيوگارت، کارشناس صنايع و بازرگاني آلمان نيز اين موضوع را تاکيد مي کند و مي گويد: «تقاضاهاي برآورد شده براي بازار ايران بسيار بالاست. تحريم ها بسياري از سرمايه گذاري ها را به تعويق انداخت. در حال حاضر حجم تجارت ايران و آلمان مي تواند از ده ميليارد دلار فراتر رود.» آخرين رکورد حجم تجارت بين دو کشور به سال ???? با ثبت رقم ?.?ميليارد يورو باز مي گردد.

نايب رييس اتاق مشترک ايران- آلمان هشدار مي دهد: «گرچه شرکت هاي بزرگ بين المللي زيادي در اين سال ها بازار ايران را ترک کرده اند اما حضور شرکت هاي چيني در ايران دوبرابر شده است و اين «سرمايه عظيمي» در اين موقعيت است. » شرکت هاي چيني موقعيت خود را در ايران تثبيت خواهند کرد و اين در حاليست که رقباي اروپايي تازه مي خواهند به اين رقابت بپيوندند. برن بک مي گويد که به زودي شاهد اين خواهيم بود روز به روز بر تعداد پاسپورت هاي فرانسوي و ايتاليايي که در فرودگاه امام کنترل مي شوند، افزوده شود.

گفته مي شود شرکت هاي آمريکايي نيز به اين موقعيت افزوده خواهند شد. صنايع خودرو و بانک هاي اين کشور تمايل زيادي براي ورود به بازار ايران دارند. گرچه نشانه ها بيشتر حاکي از تمايل شرکت هاي نفتي براي حضور در ايران است. احتمال حضور شرکت هاي اِني ايتاليا، شل و توتال فرانسه قوي تر است. با اين حال شرکت هاي آمريکايي در تلاش هستند تا خود را به اين بازي وارد سازند؛ شرکت هايي نظير کانوکو، اکسون مويبل، شورون و آنادارکو. شرکت هاي نفتي آمريکا تاييد کرده اند که با دولت ايران براي آغاز فعاليت خود در تماس هستند.

در عين حال، آلمان ها به صنايع گاز ايران علاقه مند شده اند. يکي از شرکت هاي فعال در زمينه صنايع گاز مي گويد که رابطه با ايران را برقرار خواهد کرد. مهندسين مکانيک آلماني نيز با رونق تجارت آلمان و ايران اميدوارتر شده اند. هانس هسه، مدير اجرايي فدراسيون مهندسي آلمان تاکيد مي کند که فرصت هاي بسيار زيادي در اين زمينه وجود دارد. در دهه ??، ايراني يکي از ??مقصد مهم براي صادرات مهندسي آلمان بود. امروز اين رتبه به ??رسيده است. برن بک با تاکيد بر اينکه ايرانيان اهميت زيادي به کسب و کار شخصي و بلند مدت اهميت مي دهند، مي گويد: « بازار نه با صفحات زرد بلکه با تماس هاي انساني رونق مي گيرد.»

با بسته شدن دفاتر بسياري از شرکت هاي آلماني در تهران تحت فشار دولت آمريکا، مسائل پيچيده تر شده است. بوش، دايملر، بانک آلمان و ليند در ايران حضور داشتند. با اينحال زيمنس موقعيت بهتري دارد. گرچه اين شرکت تجارت جديدي را با ايران راه نينداخته است اما دفترش با ???کارمند در ايران هنوز باز است. بسف، بزرگترين شرکت محصولات شيميايي در جهان نيز در ايران فعاليت دارد. يکي از منابع نزديک به ين شرکت مي گويد: به شما فرصت داده شده است از منافع حاصل از کاهش تحريم ها را ببينيد. صبر کنيد و ببيند توسعه قابل اعتمادي در اينجا وجود دارد.

تجارت پررونق نيازمند يک حمايت سياسي است. مهمتر از همه اينکه بانک هاي آلماني بايد در ايران حضور داشته باشند. در طي سال هاي اخير به دنبال تحريم هاي مستقيم وضع شده، شرکت هاي آلماني مجبور بودند محصولات را از طريق ترکيه به دست ايران برسانند و در نتيجه هزينه و زمان زيادي براي اين کار لازم بود. حتي بيمارستان هاي ايران به سختي مي توانستند تجهيزات خود را تهيه کنند.دفتر وزارت خارجه مي گويد که براي بهبود اين اوضاع در تلاش است.

منبع:افکار

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html